DuurzaamheidEventsKennisuitwisselingOut-of-the-box innovatie

Dutch Food Week: Een Week van Voedselbewustzijn en Duurzaamheid

Dutch Food Week, de nationale week van ons eten, heeft zich dit jaar gemanifesteerd als een prachtige viering van voedselbewustzijn en duurzaamheid. Van 7 tot 14 oktober stond Nederland in het teken van ons dagelijks voedsel, waarbij honderden activiteiten werden georganiseerd om iedereen bewust te maken van wat we op ons bord hebben liggen. Deze week is niet alleen een gelegenheid om te genieten van heerlijke maaltijden, maar ook om diepgaande inzichten te verwerven over waar ons voedsel vandaan komt en hoe we met respect voor onze planeet kunnen eten.

Een opmerkelijk hoogtepunt was de “Bean-me-up!”-presentatie op de Katapultdag, georganiseerd door het team van Hogeschool Inholland (met o.a Judith Bontebal, Els van Uffelen en Maikel Laureijssen. Dit initiatief demonstreerde niet alleen de potentie van veldbonen als een duurzaam alternatief, maar liet mensen ook proeven dat yoghurt gemaakt van deze bonen heerlijk kan zijn. Dit project biedt een veelbelovende kijk op de toekomst van voedselinnovatie en duurzaamheid.

Yogho Bonen zijn een geweldig voorbeeld van hoe we door middel van innovatie en duurzaamheid onze voedselkeuzes kunnen verbeteren. Het succes van deze activiteit inspireert om verder te gaan op het pad van voedselbewustzijn en duurzaamheid.

Dutch Food Week geeft de kans om de toekomst van ons voedsel te heroverwegen. Het enthousiasme, de samenwerking en het besef van duurzaamheid die deze week teweegbrengt, bieden hoop en inspiratie voor een gezondere, bewustere toekomst van voedsel in Nederland. Op 2 november gaan we in Rotterdam wederom Yogho Bono laten proeven op de InnovatieExpo 2023. Wees welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *