Op vrijdag 19 november (14:00 tot 16:00 uur) organiseert Hogeschool Inholland samen met het Lectorenplatform Voedsel & Gezondheid het Food Trendcollege Herformuleren, verplicht of niet?
De ongezonde keuze is vaak de gemakkelijke keuze. Veel voedingsmiddelen bevatten te veel zout, suiker, verzadigd vet of energie. Dat kan veel gezonder. Bijvoorbeeld door voedingsmiddelen te herformuleren. Herformuleren gaat over minder zout, suiker, verzadigd vet, energie (portiegrootte). Er zijn al veel pogingen gedaan. Toch eten we nog steeds te veel zout, suiker verzadigd vet en energie. Is het tijd voor wetgeving?
We hebben 2 sprekers gevraagd het onderwerp in te leiden vanuit het perspectieven van de volksgezondheid en de levensmiddelensector. Daarna gaan we met elkaar in gesprek.
Sprekers

Het perspectief van de volksgezondheid – Maartje Poelman
(Assistent Professor Consumption and Healthy Lifestyles aan Wageningen Universiteit en Research)

Het perspectief van de voedingsmiddelensector – Christine Grit
(Manager Health & Nutrition bij Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie)
*De bijeenkomst is zowel live als online bij te wonen. Graag aanmelden als je er live bij wilt zijn. Er is plek voor ongeveer 100 personen.