Voor Docenten

Voor Docenten

FICA biedt jou als docent de mogelijkheid om je horizon te verbreden. Bijvoorbeeld door samen met collega’s, ook van andere vakgebieden en instellingen, te sparren en goeie ideeën voor je lessen op te doen. Zodat jouw lessen nog leuker en interessanter worden. Door je contacten met bedrijven vergroot je je praktijkkennis en ervaring en is het veel laagdrempeliger om eens een gastdocent of expert te vragen. Wanneer je een studententeam begeleidt die voor een echt bedrijf aan het werk zijn, vergroot je je eigen skills en ervaring. Of wat dacht je van een docentstage bij een bedrijf wat jij interessant vindt? Hoe tof zou het zijn om samen met een bedrijf aan een voor jou interessant (onderzoeks)vraagstuk te werken…

Geef je carrière een boost! Vandaag de dag is het steeds belangrijker om ‘wendbaar’ te zijn in loopbaan, zodat je gedurende je werkzame leven interessante en voor jou uitdagende banen blijft vinden. FICA biedt je de mogelijkheid om relevante ervaring toe te voegen aan jouw CV.

# maak je lessen BETEKENISVOLLER voor je studenten EN jezelf # werk SAMEN met collega’s van andere opleidingen EN instellingen; inspireer elkaar, wissel uit & LEER! # VERGROOT je netwerk van bedrijven, experts en collega’s # je werk wordt LEUKER en jij wordt INTERESSANTER op de arbeidsmarkt

Doet FICA dit allemaal voor jou?

Nee natuurlijk niet! Je zult zelf in actie moeten komen, durven afwijken van hoe je het altijd gedaan hebt… dat hoeft overigens niet hoor! We gaan je niet vertellen wat je moet doen of hoe je het moet doen! Als docent ben je behoorlijk autonoom in je keuzes, gelukkig maar!

Maar als jij denkt dat je een betere/leukere/interessantere/vul maar in, docent wordt als je zelf ook blijft leren. Als je nieuwe mensen blijft ontmoeten, bedrijven leert kennen… dan zullen we jou vanuit FICA waar mogelijk ondersteunen, met je mee denken en je een zetje geven. Gebruik je verbeelding en je creativiteit!

We citeren graag Albert Einstein: “Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal”

En… je staat er namelijk niet alleen voor.. hoe heerlijk is dat! Je hebt collega’s binnen je eigen opleiding, andere opleidingen en instituten om mee te sparren. Om mee te leren. Om nieuwe ideeën aan te toetsen. Om nieuw verrijkend lesmateriaal mee te ontwikkelen… Durf te dromen!