Voor Bedrijven

Voor Bedrijven

FICA biedt jou als bedrijf de mogelijkheid om in contact te komen én samen te werken met de nieuwe generatie (food) medewerkers. Naast traditionele individuele stages kun je samenwerken met teams van studenten die aan jouw vraagstuk werken. Studenten van één opleiding. Of meerdere opleidingen als dat beter bij jouw vraagstuk past.

Je kunt als bedrijf een groep studenten die aan hun eigen startup werken ‘onder je vleugels’ nemen. Je denkt dan met hen mee, brengt je kennis en expertise in (zonder te vertellen wat ze moeten doen natuurlijk) Zodat jij als bedrijf een stukje creativiteit en flexibiliteit ‘binnen haalt’..

Wie weet is een startup vanuit je eigen bedrijf wel de perfecte oplossing om naast je ‘core business’ te experimenteren met nieuwe ondernemerskansen.. daarmee maak je jezelf wendbaar en flexibel, zonder dat de continuïteit van je huidige business in gedrang komt…

In feite is THE SKY THE LIMIT! Er kan namelijk heel veel binnen FICA! Maar natuurlijk vraagt dat ook iets van jou als bedrijf!

Studenten en hun docenten zijn geen tovenaars die met hun magische toverstof al jouw bedrijfsproblemen, uitdagingen en toekomstplannen voor je oplossen en uitwerken. FICA betekent niet het ‘over de schutting flikkeren van je probleem en afwachten tot je de oplossingen aangereikt krijgt’…

# maak werk van de vraagstukken, trends en kansen voor jouw bedrijf van morgen én overmorgen # laat je verrassen en inspireren door de originele ideeën en oplossingsrichtingen van studenten # geef handen en voeten aan talentontwikkeling van jonge mensen én vindt daarmee ook meteen jouw nieuwe medewerker(s) # werk samen met docenten in docentstages waarbij je over en weer van elkaar leert # vergroot je zichtbaarheid en aantrekkingskracht voor toekomstige generaties medewerkers # laat je inspireren door de vraagstukken van andere collega bedrijven… wie weet welke kansen jij daarin voor jezelf vindt!

Als je participeert in FICA ben je ook beschikbaar (en dus ook waar nodig je medewerkers en faciliteiten) om studenten en hun begeleiders te voorzien van de benodigde informatie. Om feedback te geven op wat ze voor je doen, zodat hun resultaten beter worden. Zodat je meer krijgt dan je misschien verwacht had. Je bent bereid om uit te wisselen met andere bedrijven (wees gerust, we vragen je niet om je bedrijfsgeheimen te delen) zodat jullie van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Wie weet ontstaan er nieuwe business kansen in samenwerking met een ander FICA bedrijf?!

Natuurlijk ben je WEL ten alle tijde vrij om ‘wanneer je maar wilt en hoe je maar wilt’ met studenten, docenten en collega bedrijven te werken… Jouw autonomie en ondernemersvrijheid zijn ten slotte een groot goed!

Binnen FICA staan 3 doelstellingen centraal: # Talentontwikkeling # Kennisuitwisseling # Out of the box innovatie Als die doelstellingen aansluiten bij jouw visie, dan ben je van harte welkom! We gaan graag samen met jou het avontuur aan. We delen graag nog even het volgende Keniaans gezegde met je: “Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen!”