SportTalentontwikkeling

Meer overwinningen voor Sparta Rotterdam met de hulp van studenten?

Mensen verschillen op tal van manieren, niet alleen fysiek maar ook sociaal en psychologisch. Elk lichaam heeft andere behoeftes en een ander voedselpatroon nodig. Jerri, Pascale, Vera, Jill en Noortje, studenten van de Inholland-opleiding Food Commerce en Technology, helpen voetbalclub Sparta Rotterdam met het ontwikkelen van een voedingslijn die aansluit op de dieetwensen van de individuele spelers.

De studenten gaan gepersonaliseerde voedingsschema’s maken op basis van het DNA van de spelers. Gepersonaliseerde voedingsschema’s zorgen voor fittere spelers en meer controle over de voedselinname van de spelers. De studenten willen bij het maken van de voedingsschema’s zo veel mogelijk kijken naar natuurlijke ingrediënten en producten.

Jerri, Pascale, Vera, Jill en Noortje zullen onderzoeken wat er mogelijk is op het gebied van gepersonaliseerde voeding, hoe de huidige voedingsschema’s van de spelers eruitzien en hoe zij deze schema’s kunnen verbeteren. Dit gaan zij doen door te kijken welke eigenschappen van DNA van belang zijn voor de spelers en hoe de voeding hierop aangepast kan worden. “De DNA-testen zijn gedaan bij de 20 meest belovende spelers. Hopelijk liggen de resultanten snel bij ons op de deurmat!”, zegt student Vera. Hiervoor werken de studenten samen met ‘Analyse Me’. Analyse Me is een startup die het mogelijk maakt om op basis van DNA inzicht te krijgen in persoonlijke eigenschappen op het gebied van gezondheid, voeding en beweging.

Samenwerking profclub en startup

De aankomende weken gaan de studenten aan de slag met het maken van de voedingsschema’s, zodra de resultaten van de DNA-testen binnen zijn kunnen zij de voedingsschema’s gaan personaliseren. “Het leuke aan onze opdracht is dat we samenwerken met de professionele voetbalclub Sparta èn met de jonge onderneming Analyse Me”, vertelt Vera. “Anderzijds maakt dit het ook lastiger, want er is veel verkeer heen en weer nodig”, voegt ze als laatste toe.

Jerri, Pascale, Vera, Jill en Noortje zullen het eindresultaat van hun onderzoek presenteren tijdens het FICA Summer Event dat gepland staat op dinsdag 19 juni 2018 in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *