Over Ons

Hans Huibers
Kernlid FICA

“Studenten creëren een nieuwe werkelijkheid”
FICA is voor mij een netwerkomgeving waarin bedrijven, studenten en scholen met elkaar in een open houding en in verschillende verantwoordelijkheden met elkaar samenwerken. Door steeds andere rollen te hebben, bijvoorbeeld de student als projectleider, de vakman als docent en de docent als lerende, wordt een maximaal innovatief effect bereikt.

Ciska Pouw
Community Builder

“De wereld van Food verrijken met jong talent, goede innovatieve ideeën en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden”
Wat ik mooi en inspirerend aan FICA vind? Dat we de wereld van food verrijken met jong talent, goede innovatieve ideeën en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. We creëren met elkaar letterlijk en figuurlijk ‘vrije ruimtes’ waarin jonge mensen hun nieuwsgierigheid, talenten & vaardigheden ontwikkelen en inzetten in een real life context. We faciliteren nieuwe verbindingen tussen de studenten, docenten en bedrijven uit ons netwerk. Hieruit ontstaan de mooiste pareltjes!

Feike van der Leij Kernlid FICA

"Samen met innovatie-gedreven bedrijven mbo- en hbo-studenten enthousiasmeren met opdrachten die er echt toe doen!" Het is mooi om te zien hoe gedreven sommige ondernemers de studenten mee kunnen nemen in hun passie. Vooral prachtig wanneer experts in de bedrijven hun vakkennis overbrengen aan de studenten en daarbij een vonk overslaat die voor lange tijd effect sorteert.Laura Ponzio & Robin Kooi
Communicatie adviseurs

Vanuit onze media achtergrond en affiniteit met fotografie hebben we Twice the Label opgericht. De afgelopen jaren hebben we ons bezig gehouden met het creëren van content, het beheren van verschillende social mediakanalen en het opzetten van advertenties. Wij denken mee aan de juiste positionering en zorgen voor content die aansluit op de visie en missie van FICA. Het is heel inspirerend om in contact te komen met alle connecties van FICA. Je werkt hier niet voor elkaar maar echt mét elkaar!

Renee Boerefijn
Kernlid FICA

“Studenten helpen bedrijven innoveren en moderniseren” Met FICA verbinden we bedrijven en opleidingen met elkaar. Ik vind het mooi dat wij op deze manier talenten aantrekken en begeleiden naar bedrijven. Studenten leren verschillende bedrijven kennen. Zij helpen deze bedrijven te innoveren en moderniseren. Daarnaast leren bedrijven elkaar kennen binnen FICA en kunnen ze elkaar helpen.

Rosa Knebel Communicatie Stagiaire

Mijn naam is Rosa en ik ben vierdejaars communicatie student bij Inholland Diemen. Ik doe op dit moment mijn afstudeerproject bij FICA en zal mij de komende maanden bezighouden met de communicatie en de community building binnen deze organisatie. Ik heb gemerkt dat er binnen FICA veel opties mogelijk zijn en de bewegingsvrijheid groot is om nieuwe ideeën te proberen. Het is mooi om te zien dat de aspecten waar zij voor staan worden nageleefd!

Zeger Stinis
Kernlid FICA

De verbinding tussen bedrijfsleven en onderwijs is een hele belangrijke. Studenten leren over en van de praktijk, maar leveren ook een frisse blik en nieuwe energie. Om een win-win te creëren werken we aan projecten waarbij de bijdrage van studenten wezenlijk is, geen academische exercitie maar oplossingen waarmee de opdrachtgever iets kan. Van product verbetering of procesoptimalisatie tot het ontwikkelen van nieuwe producten.