Dutch Food WeekFICAFoodFood relatiemiddag 2020

Kansen voor food in het voedsellandschap Noord-Holland

Van AFAS Live naar een interactieve Zoom meeting; In teken van de Dutch Food Week organiseerden NH Food en FICA in samenwerking met Greenport NHN en Voedsel Verbindt de webinar “Kansen voor food in het voedsellandschap Noord-Holland.” Woensdag 14 oktober gingen food-professionals online in gesprek met expert Barbara Baarsma (directievoorzitter van Rabobank Amsterdam), Joris Lohman (politicoloog en oprichter van Food Hub), onderzoeker en docent Feike van der Leij (FICA) en oprichter van Voedsel Verbindt Carlo Verhart. Met als centrale vraag: “Welke kansen liggen er in het voedsellandschap Noord-Holland?

Dagvoorzitter Joris Lohman opende de webinar en trapte af met Barbara Baarsma. Voedselontwikkelingen en adviezen over toekomstgericht ondernemen en verduurzamen van je bedrijf of organisatie kwamen aan bod. Food-professionals kregen de unieke kans om vragen te stellen over en voor hun onderneming.

Feike van der Leij en Carlo Verhart volgden en vertelden over de innovatieve en ondernemende projecten die op dit moment lopen binnen FICA en Voedsel Verbindt.

Om online interactie te creëren werden er tijdens de webinar via Mentimeter stellingen besproken als:

-Waarom zou ik samenwerken met het onderwijs?

-Data helpt ondernemers in de voedsel transitie (hier was 100% het mee eens!)

Is verkorting van de voedselketen noodzakelijk voor de transitie naar kringlooplandbouw?

Na de presentaties was er ruimte voor het stellen van vragen via de chat die één voor één werden behandeld door dagvoorzitter Joris Lohman en vervolgens uitgebreid werden beantwoord door de sprekers.

Food-professionals konden aan het einde van de webinar vol nieuwe inzichten en inspiratie afsluiten!

Kon je er niet bij zijn of/en ben jij een food-professional met interesse voor dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op en stel je vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *