Foodtrain opgroeien met smaak – Alkmaar editie

Opgroeien met smaak

Datum: 11 december 2018

Tijd: 19.00 uur - 21.30 uur

Kosten: Deelname is gratis

Locatie: Clusius College Alkmaar

Drechterwaard 10

1824 EX Alkmaar

*Food Train 2018 omvat een reeks activiteiten die gericht zijn op smaak, sensoriek en gezonde voeding.

Iedereen die opgroeiende kinderen heeft en/of met kinderen werkt weet hoe lastig het kan zijn om kinderen gezond(er) te laten eten. De eetmomenten kunnen uitmonden in ware ‘miniveldslagen’ die de eetlust niet ten goede komen. Daar komt nog bij dat allerlei (tegenstrijdige) informatie en wetenschappelijke inzichten over voeding elkaar in rap tempo opvolgen. Toch kan vers, gezond en lekker eten plezierig zijn en geluksmomenten oproepen bij kinderen èn ouders/verzorgers! Daarom organiseren Hogeschool Inholland, Clusius College, Greenport en FICA een avond in het teken van ‘opgroeien met smaak’. In het programma ligt de focus op gemak, humor en gezonde voeding met betrekking tot koken voor opgroeiende kinderen.

Receptontwikkelaar en kinderkookboekenschrijfster, Gees van Asperen, deelt haar kennis en praktijkervaring met betrekking tot gezond en lekker koken voor kinderen. Gees van Asperen schreef het boek ‘Van kleine spruit tot toffe peer’. Een vrolijk kook-, kijk-, leer- en doeboek voor ouders of verzorgers (in spe), waarmee kinderen kunnen leren hoe leuk, gezond en lekker groente en fruit zijn. Naast receptontwikkelaar Gees van Asperen zullen lector Feike van der Leij, docent Malou Bakuwel en kok Maarten Bosch van Inholland de bezoekers met praktijkvoorbeelden meenemen in de theorie achter smaak en gezonde voeding. De avond wordt afgesloten met een interactieve sessie.

Ben je vanuit je professie of privé geïnteresseerd in gezonde en lekkere voeding voor kinderen? Iedereen is van harte welkom! Onder de aanwezigen verloten wij 25 gesigneerde boeken “Van kleine spruit tot toffe peer” van Gees van Asperen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen met je voor- en achternaam en organisatie & functie (indien van toepassing) naar: iris.wies@inholland.nl

Er is plaats voor 50 personen vol = vol.

Programma

Tijd Programma onderdeel
19.00 Inloop en introductie
19.30 Kennis/theorie - smaak, geur en gezonde voeding door Feike van der Leij en Malou Bakuwel
19.50

20.40

Vertaling naar de praktijk door receptontwikkelaar Gees van Asperen

10 koffie en thee pauze

20.50 Experimenteren - proeven, ruiken, voelen en maken door Maarten Bosch en Harry Vogel
21.10 Interactieve sessie
21.25 Afronding