FICA Winter Event 2020

FICA Winter Event 2020

Uiteenlopende voedselvraagstukken binnen verschillende bedrijven

Op dinsdag 14 januari 2020 presenteren de studenten van Hogeschool Inholland, Clusius College en Wellantcollege de resultaten van hun onderzoeken. Zij werken momenteel hard aan creatieve oplossingen voor actuele voedselvraagstukken.


Uit welke onderdelen bestaat de dag?
  • 5 korte presentaties van resultaten vraagstukken
  • Infomarkt met zelfgemaakte posters waar studenten vragen beantwoorden over hun onderzoek
  • Gastsprekers
  • Uitreiking FICA-award
  • Netwerkborrel

Onderwerpen vraagstukken
  • Marketing- en communicatieplan voor uien
  • Nieuwe mogelijkheden van maaltijdverwerking voor mensen met kauw- en slikproblemen
  • De beste communicatiestrategie voor Plant Based Cheese
  • Composteerbaar verpakkingsmateriaal waarbij de verpakking geen afbreuk doet aan de kwaliteit van het producten
  • Nieuwe mogelijkheden met uienpulp

Aanmelden

*Let op! De deelnemende studenten zijn automatisch ingeschreven.


In het kort
  • Datum: dinsdag 14 januari
  • Tijd:  14.00 uur – 18.00 uur
  • Locatie:  lokaal (Het Ei – 1A -01), Hogeschool Inholland, Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam (10 minuten lopen vanaf station Amsterdam Zuid)

Planning

14:00 – 14:30: Inloop met infomarkt

14.30 – 14.45: Opening

14.45 – 15.15: Eric de Bruin

15.15 – 15.55: Studentenpresentaties:

  1. Nieuwe mogelijkheden van maaltijdverwerking
  2. De beste communicatiestrategie voor PBC
  3. Nieuwe mogelijkheden met uienpulp
  4. Marketing- en communicatieplan voor uien
  5. Composteerbaar verpakkingsmateriaal

15.55 – 16.40: Pauze met infomarkt

16.40 – 17.10: Herman Peppelenbos

17.10 – 17.20: Prijsuitreiking en afsluiting

17.20 – 18.00: Borrel met infomarkt


Gastsprekers

Eric de Bruin over eitwittransitie

De lezing van Eric gaat over nieuwe eitwitbronnen. Hoe kun je dierlijke eiwitten vervangen door plantaardige eiwitten? En waarom is dit belangrijk?


Herman Peppelenbos over groente en fruit

Herman gaat het hebben over groente en fruit. Zijn doel is om mensen meer groente en fruit te laten eten. En dan natuurlijk het liefste verse groenten en vers fruit! Maar hij onderzoekt ook of je groenteconsumptie kan verhogen door middel van groenterijke producten. Daarbij neemt hij ook de volgende vraag mee: hoe gezond zijn deze producten?