FICA Summer Event 2019

FICA Summer Event

Uiteenlopende voedselvraagstukken binnen verschillende bedrijven

Op dinsdag 18 juni 2019 presenteren de studenten van Hogeschool Inholland Amsterdam en Delft (opleiding Food Commerce & Technology) de resultaten van hun onderzoeken in Amstelveen. Zij werken momenteel hard aan creatieve oplossingen voor actuele voedselvraagstukken.

Ook deze keer werken de studenten aan uiteenlopende projecten. Zo zijn er studenten een onderzoek gestart naar het verlengen van de houdbaarheid van Borstelkoek. Andere studenten ontwikkelen een voedingslijn voor Sparta Rotterdam. Terwijl weer andere studenten verantwoorde koek ontwikkelen. De beste manier om erachter te komen wat dit allemaal inhoudt, is natuurlijk om het zelf langs te komen bij het FICA Summer Event.

 

Hoe ziet de middag er uit?

Dit jaar zijn er 15 projectgroepen. Elke projectgroep houdt een korte presentatie. Op de infomarkt staan de studenten met een zelfgemaakte poster om vragen te beantwoorden over hun onderzoek. Daarnaast komen drie studenten vertellen over hun bijzondere afstudeeropdracht. Het wordt een interactieve middag waarop je zelf kunt meedenken over food vraagstukken en reageren op resultaten. Aan het eind van de dag is het tijd voor de netwerkborrel.

 

Een bijzondere opdracht: afstuderen met impact

Waar komen twee studenten Business Studies en een student Food Commerce and Technology samen om te werken aan een gezamenlijke afstudeeropdracht? Bij NMK Esbaco natuurlijk! Een onderzoek met een gezamenlijk doel, namelijk het produceren van een product. Nee, niet alleen een product: een geheel nieuw concept. "Benieuwd naar deze speciale afstudeer pilot en wat wij daarvan hebben gemaakt? Kom dan vooral kijken bij het FICA Summer Event 2019 op 18 juni!", aldus de studenten.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen met voor- en achternaam, organisatie & functie (indien van toepassing) naar:iris.wies@inholland.nl. Let op! 2e jaars FCT studenten zijn automatisch ingeschreven.

In het kort
  • Datum: 18 juni 2019
  • Tijd: 13.30 uur – 18.00 uur
  • Locatie: Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106, 1183 AM Amstelveen

Parkeren bij het Cultuurcentrum Griffioen is gratis, maar het aantal parkeerplekken is beperkt. Daarnaast is Griffioen goed te bereiken met tram 5 vanaf station Amsterdam Zuid.