Talentontwikkeling

Juliette en Andjanie winnen met Pulplab eerste FICA-Award

Juliette Valkeir (rechts) en Andjanie Somaidien (links)

De winnaars van de FICA-AWARD zijn Juliette Valkier en Andjanie Somaidien, twee studenten Food Commerce & Technology in Delft die een prachtig product hebben ontwikkeld. Juliette en Andjanie maken granola uit pulp-afval (reststroom van fijngemaakte vruchten) van juicebars. Ze zijn daarbij in eerste instantie gestimuleerd door SUCH (Startup Campus Haarlem) en mochten vervolgens meedoen aan de Ecotrophelia (een internationale prijsvraag) en de Wij-Inholland Award. Deze prijzen gingen net aan hun neus voorbij. En tóch hoort er een eerste prijs bij het idee van Juliette en Andjanie, want het idee is te prachtig om niet mee door te gaan. Dat doorzettingsvermogen verdient frisse aanmoediging, dus het FICA-AWARD 2018 is geheel op zijn plek bij deze twee ondernemende studenten.

Het uitreiken van het FICA-AWARD gebeurde deze eerste keer in de Dutch AgriFood Week op 10 oktober in Den Haag tijdens het middagsymposium “One Health and Beyond”. Dit FICA-event was geheel door studenten van Inholland georganiseerd en ging over het belang van gezonde systemen voor duurzame voedselproductie. Het event was tevens de aftrap van de Food Train 2018, een korte serie bijeenkomsten om in Noord- en Zuid-Holland te vertellen wat er in het beroepsonderwijs over voeding te leren valt.

Food Innovation Community Amsterdam (FICA) is een netwerk van scholen en bedrijven in de food sector dat zich sterk richt op talentontwikkeling. FICA wil ondernemerschap met oog voor duurzaamheid aanmoedigen. Studenten of starters die een mooie prestatie leveren op dat gebied worden in het zonnetje gezet. In 2018 wordt de FICA-AWARD als wisseltrofee voor de eerste keer uitgereikt.

FICA wenst Juliette en Andjanie veel succes in een ondernemende toekomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *