Out-of-the-box innovatie

Food Innovatie Bieb: alle food-ontwikkelingen op één plek!

Duurzame innovaties in de food industrie volgen elkaar in een rap tempo op. Het gaat zo snel dat het voor sommige bedrijven moeilijk is om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Hier spelen studenten Mandy, Cendric, Eliza, Toon en Rachelle van de Inholland-opleiding Food Commerce & Technology slim op in. Zij gaan in opdracht van The New Farm een plan maken voor het ontwikkelen van een ‘food innovatie bibliotheek’.

In de bibliotheek zal de food innovaties top100 verzameld en gepresenteerd worden. De Inholland studenten gaan hiervoor eerst onderzoeken welke food innovaties er op dit moment spelen en hoe belangrijk deze innovaties zijn voor de sector. “Een voorbeeld van een innovatie is de ‘Tomberry’. Dit is een heel klein tomaatje dat evenveel of zelfs meer voedingsstoffen bevat in vergelijking met een gewone tomaat. Zo kunnen mensen die weinig groenten eten of niet van groenten houden toch op een gemakkelijke manier vitamines binnenkrijgen”, zegt student Mandy.

Na het selecteren van de top100 gaan de studenten kijken hoe zij de innovaties op een leuke en creatieve manier in de bibliotheek kunnen presenteren. “We zijn goed op weg met de opdracht en we vinden veel leuke innovaties. Ook hebben we een mooi ontwerp gemaakt van hoe de bibliotheek eruit gaat komen te zien”, aldus student Mandy. Het doel van de bibliotheek is ervoor zorgen dat de 100 belangrijkste food innovaties te vinden zijn op één plek en dat bedrijven gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven. “Het is belangrijk dat we onze focus er goed bijhouden, want we hebben nog zeker niet bereikt wat we willen bereiken”, voegt student Mandy als laatste toe.

The New Farm

Het project is afkomstig van The New Farm; een innovatief gebouw in Den Haag. Het gebouw was vroeger een fabriek van Philips, maar kwam leeg te staan toen de fabriek te klein werd. In 2013 vestigde Urban Farmers zich op het dak en de bovenste verdieping van The New Farm. The New Farm is de internationale hotspot voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn. Het creëren van een nieuwe wereld, een duurzame wereld waarin smart cities een groeiende wereldpopulatie huisvesten en voeden.

Mandy, Cendric, Eliza, Toon en Rachelle zullen het eindresultaat van hun project presenteren tijdens het FICA Summer Event dat gepland staat op dinsdag 19 juni 2018 in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *