Voedselallergie: alles wat je moet weten als producent en consument

Najaars-event Voedselallergie: alles wat je moet weten als producent en consument

Het lectorenplatform Voedsel, Voeding en Gezondheid organiseert samen met de Food Innovation Community Amsterdam (FICA) een food-trendcollege over voedselallergie. Diverse ontwikkelingen komen aan bod, zoals de invloed van meer plantaardige voedingspatronen, nieuwe inzichten in allergieën bij kinderen, veranderende etiketteringseisen en hoe het bedrijfsleven daarop in kan spelen. Perspectieven vanuit de praktijk, onderzoek, bedrijven en wetgeving komen langs.

Meld je hier aan!

Locatie

Het splinternieuwe gebouw van Hogeschool Inholland in de Amsterdamse Sluisbuurt. Adres: Pina Bauschplein 4, 1095 PN Amsterdam (zie hier voor meer info)

Programma
  • 12.30 Inloop event
  • 13.00 Opening door dagvoorzitter Feike van der Leij
  • 13.10 Voedselallergie, invloed van bestaande en “nieuwe” eiwitten – Thuy-My Le (UMC Utrecht)
  • 13.35 Preventie bij kinderen en immuunondersteuning door voeding – Berber Vlieg (OLVG; Rijnstate; Vlieg diëtisten)
  • 14.00 Drie korte pitches vanuit de FICA challenge “Talent boeien voor Food”
  • 14.20 Pauze
  • 14.40 Innovatieve foodproducten ter preventie van allergie – Laurie Lancee (Vini Mini)
  • 15.05 Hoe ziet het etiket eruit vanaf 1 januari 2025? – Alie de Boer (Maastricht Univ.)
  • 15.30 Paneldiscussie
  • 15.45 Prijsuitreiking van de FICA challenge “Talent boeien voor Food” en afsluiting
  • 15.50 Gezonde borrel met mogelijkheid te worden rondgeleid door het gebouw

Het lectorenplatform Voedsel, Voeding & Gezondheid is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA. Stichting FICA wordt gesteund vanuit het Katapult-groeifonds Greenchain NH.

Voor wie?

Voor Bedrijven, docenten en studenten.

Datum event

Aanvang: 08.10.2024 12:30
Einde: 08.10.2024 16:30
Duur: 4 uur

Aangeboden door

Meer Info

FICA track record

In deze blogs lees je terug hoe dit event over de jaren bij FICA is betrokken