Voedselallergie: alles wat je moet weten als producent en consument
Najaars-event Voedselallergie: alles wat je moet weten als producent en consument
Het lectorenplatform Voedsel, Voeding en Gezondheid organiseert samen met de Food Innovation Community Amsterdam (FICA) een food-trendcollege over voedselallergie. Diverse ontwikkelingen komen aan bod, zoals de invloed van meer plantaardige voedingspatronen, nieuwe inzichten in allergieën bij kinderen, veranderende etiketteringseisen en hoe het bedrijfsleven daarop in kan spelen. Perspectieven vanuit de praktijk, onderzoek, bedrijven en wetgeving komen langs.
Meld je hier aan!
Locatie
Het splinternieuwe gebouw van Hogeschool Inholland in de Amsterdamse Sluisbuurt. Adres: Pina Bauschplein 4, 1095 PN Amsterdam (zie hier voor meer info)
Programma
- 12.30 Inloop event
- 13.00 Opening door dagvoorzitter Feike van der Leij
- 13.10 Voedselallergie, invloed van bestaande en “nieuwe” eiwitten – Thuy-My Le (UMC Utrecht)
- 13.35 Preventie bij kinderen en immuunondersteuning door voeding – Berber Vlieg (OLVG; Rijnstate; Vlieg diëtisten)
- 14.00 Drie korte pitches vanuit de FICA challenge “Talent boeien voor Food”
- 14.20 Pauze
- 14.40 Innovatieve foodproducten ter preventie van allergie – Laurie Lancee (Vini Mini)
- 15.05 Hoe ziet het etiket eruit vanaf 1 januari 2025? – Alie de Boer (Maastricht Univ.)
- 15.30 Paneldiscussie
- 15.45 Prijsuitreiking van de FICA challenge “Talent boeien voor Food” en afsluiting
- 15.50 Gezonde borrel met mogelijkheid te worden rondgeleid door het gebouw
Het lectorenplatform Voedsel, Voeding & Gezondheid is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA. Stichting FICA wordt gesteund vanuit het Katapult-groeifonds Greenchain NH.
Voor Bedrijven, docenten en studenten.
Datum event
Aanvang: 08.10.2024 12:30
Einde: 08.10.2024 16:30
Duur: 4 uur