GezondheidOut-of-the-box innovatie

Willicroft: Maak kennis met deze Plant-Based Cheese Makers!

Oprichter Brad groeide op in de UK als kleinzoon van een melkboer. Toen hij in Nederland woonde wilde hij graag vegan worden, vanwege het klimaat waarover hij had gelezen. Hij begon met plant-based eten en het lukte Brad om vlees en zuivel uit zijn dieet te schrappen. Alleen kaas bleef lastig… Brad ging aan de slag in de keuken en kwam erachter dat het heel goed werkte om van planten kaas te maken. Wat begon als een hobby groeide uit tot iets groots. Hij liet de kaas aan de mensen om hem heen proeven en kreeg positieve reacties. Brad begon zijn idee te pitchen aan bedrijven en zo ontstond Willicroft!

“We hebben een heel sterk authentiek verhaal en zijn heel gedreven om een positieve impact te maken op de aarde. Onze CEO is bijvoorbeeld ‘Mother Earth’, zodat we zeker zijn dat we onszelf constant herinneren aan het maken van de juiste keuzes.”

Bekijk hieronder deze te gekke video over het ontstaan van Willicroft:

FICA werkt natuurlijk maar al te graag samen met zo’n tof bedrijf! Samen zijn er al mooie dingen ontstaan: Studenten hielpen Willicroft beslissen welke verpakkingsoplossing ze moesten kiezen. Hierbij werd rekening gehouden met de houdbaarheid, hoe recyclebaar het was en de kosten. Het tweede project was totaal anders en gericht op het plaatsen van gegevens achter de waargenomen klantprofielen. Dit betrof een marktonderzoeksproject om meer te weten te komen over wie Willicroft haar belangrijkste doelgroepen zijn.

Beide onderzoek experimenten zouden normaal gesproken duur en tijdrovend zijn geweest, wat 2 factoren zijn in het aanbod voor startups. “Het hebben van gepassioneerde en intelligente studenten heeft ons echt geholpen om vooruit te komen met onze ontwikkelingen. Studenten zijn bezig met de technische kant van food ontwikkeling. Stagiaires zijn daarom ook nuttig, die hebben bepaalde kennis die wij soms niet hebben.”

In alles wat Willicroft doet wordt er gekeken naar de impact op het klimaat. De ingrediënten, lokaal produceren, de verpakking en zelfs ons eigen kantoor. Tijdens de corona tijd zijn ze dan ook steeds creatiever: “We zoeken andere kanalen om producten te verkopen. We hebben een webshop opgestart en deze loopt heel goed. De productie is verder hetzelfde en iedereen werkt vanuit huis. We gebruiken deze tijd goed om dingen voor te bereiden. We proberen thought leader te zijn, voorloper op innovatie van deze industrie. We willen mensen inspireren en mensen laten zien hoe het kan. We zijn aan het onderzoeken en aan het leren. En onze fysieke winkel blijft goed gaan!”

Voor Willicroft ziet de toekomst er goed uit. Uiteindelijk willen ze in veel landen buiten Nederland hun kaas verkopen en de beste kwaliteit kaas leveren voor iedereen die dat zoekt. Ze hopen dat ze met het bedrijf het klimaat kunnen verbeteren en willen helpen aan de transitie van boeren en veehouders. Minder koeien, minder stikstof. Ze willen een eigen boerderij creëren, waarbij ze planten gaan verbouwen voor hun producten. Daarnaast willen ze ook boeren helpen met een verdienmodel voor de toekomst en boeren een normaal loon bieden. Een prachtig vooruitzicht als je het ons vraagt!

Ben jij een échte dairy cheese lover? Wacht niet langer en proef de kaas van Willicroft! Ook zoeken ze iemand voor in de enige echte Willicroft store. Lees meer op: https://willicroft.com/jobs  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *