Out-of-the-box innovatieTalentontwikkeling

Wij Inholland award 2020 voor Bonborange

V.l.n.r: Mariël Desloover, Julian Holthuijsen , Anique van Tol en Mylène Lesscher

Met hun startup Bonborange hebben studenten Food, Commerce & Technology en Business Studies van Inholland Delft en Amsterdam/Diemen de Wij Inholland award 2020 in de wacht gesleept voor het beste studentenproject. De winnaar werd bekend na een superspannende publieksstemming tijdens de jaaropening van Hogeschool Inholland. De bedenkers en makers van de ‘lekkere, luxe en duurzame’ sinaasappelbonbons kregen de prijs uit handen van niemand minder dan onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.

Tijdens de liveshow vanuit de speciaal voor de jaaropening opgezette studio bij Inholland Rotterdam maakten het aanwezige publiek en honderden online bezoekers kennis met Bonborange en de andere genomineerde projecten van de Wij Inholland award. De online stemming werd een close call. Met 36 procent haalde Bonborange de meeste stemmen binnen. Met enkele procentpunten verschil gingen de tweede en derde plaats naar Maintenance Automation (34 procent) en de Inhaalslag (30 procent).

De nummers 1, 2 en 3

Chocolate with a story
Met Bonborange bedachten Mylène Lesscher, Anique van Tol, Julian Holthuijsen en Mariël Desloover en andere studenten uit het projectteam een oplossing voor de meer dan 10.000 vrachtwagens die jaarlijks aan sinaasappelschillen wordt weggegooid. Van de reststromen maken ze poeder en gelei, die verwerkt worden in bonbons. De ‘chocolate with a story’ is daarmee niet alleen lekker, maar ook verantwoord.

Met de minister meteen ‘de eerste klant binnen’
“Sinaasappel en chocola is echt de lekkerste combinatie die er is, dus je hebt met mij direct je eerste klant binnen,” zei minister Ingrid van Engelshoven enthousiast terwijl ze de Wij Inholland award overhandigde aan de winnende studenten. Haar complimenten draagt Van Engelshoven graag over aan alle finalisten. “Fantastisch om te zien, al deze bedrijven en instellingen in de dop. Ik zou tegen deze studenten willen zeggen: breng het vooral verder.”

Bekijk hier de uitreiking:

“Megaspannend!”, reageren de inmiddels afgestudeerde Mylène en Anique. “Er waren drie hele goede finalisten, wij hebben echt mazzel gehad. We zijn echt megablij met de overwinning en kunnen ons nu echt gaan bewijzen. Dit motiveert ons nog meer om onze startup verder te ontwikkelen.” Met de prijs heeft het projectteam plots 2.000 euro extra te besteden, aan machines bijvoorbeeld, zodat al die sinaasappels straks niet meer met de hand gepeld hoeven te worden. “We zullen het geld echt goed investeren in de verdere ontwikkeling van Bonborange. Dan kunnen we straks veel meer bonbons maken dat we nu doen. We focussen daarbij eerst op de horeca en speciaalzaken, maar uiteindelijk willen we wel uitbreiden.”

Nieuwsgierig naar het intro filmpje van Bonborange? Bekijk hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *