Talentontwikkeling

Wie wint de FICA Award 2021?

De foodstudenten Iris Zeeman, Jill Ongering, Lauren Moerkerk, Michiel Oude Rikmanspoel, Kevin Schaper, Jeffrey Gerekink, Runan Chen en Sara Dol droomden ervan om hun eigen voedselbedrijf te beginnen. Hun visie was om een gezonde en lekkere drank te maken met behulp van gefermenteerde thee; kombucha.

Kombucha is een eeuwenoud drankje. Vroeger ook wel ‘Onsterfelijke thee’ genoemd. De drank zou goed zijn voor de gezondheid maar helaas is er (nog) niet genoeg wetenschappelijk resultaat om de gezondheidsvoordelen van kombucha aan te tonen. Kombucha zou goed zijn voor de darmen en de spijsvertering, het immuunsysteem en voor de huid.

Vanuit hier is Mokumbucha in 2019 opgericht door de acht Amsterdamse foodstudenten.

Mokumbucha werd op het FICA Winter Event in januari 2020 uitgekozen tot het meest vernieuwende initiatief. De jonge ondernemers hebben een mooie prestatie geleverd en mochten op het event vol trots de FICA Award in ontvangst nemen (In 2018 is de FICA Award als wisseltrofee voor de eerste keer uitgereikt). 

Blij en trots om te melden dat wij met Mokumbucha de FICA Award voor beste duurzame foodproject hebben gewonnen! Teamwork!”

Enthousiast geworden en ook graag op de wall of fame voor meest duurzame foodproject? Dit jaar wordt de FICA Award weer uitgereikt op het FICA Winter Event 2021! Een prachtige toevoeging op je CV en LinkedIn profiel. Een échte erkenning voor je toffe werk. Wie weet ben jij wel de winnaar dit jaar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *