EventsGezondheid

Symposium One Health and Beyond

Mens, dier en milieu zijn onafscheidelijk

Vier studenten van Hogeschool Inholland organiseren in samenwerking met de innovatieve food community FICA een symposium tijdens de Dutch Agri Food Week. Het thema van dit symposium is One Health en staat voor mens, dier en milieu. Dit symposium is bestemd voor studenten van Agri, Food & Life Sciences, professionals en andere geïnteresseerden. De onderwerpen zijn One Heath, dier(gezondheid), bijengezondheid, kweekvlees en vermenging van welvaartsziekten.

Topics

  • Er wordt ingegaan op de veiligheid van dierlijke producten in relatie tot de trends van nu zoals Bones and Raw Food (BARF) en dierwelzijn. Daarnaast komt aan bod wat de consequenties zijn voor het buiten huisvesten van varkens en kippen in relatie tot de veiligheid van ons voedsel.
  • De gezondheid van de bijen staat wereldwijd onder druk. Naast het ecologische probleem is het ook een potentieel gevaar voor onze gewassen. Wat is de relatie tussen de varroamijt en de gezondheid van bijen?
  • Vlees is een van de meest schadelijke industrieën vanwege de hoeveelheid water en voer. Kunnen we vlees produceren zonder deze schadelijke factoren?
  • Vroeger was er een strikt onderscheid in ziektes bij welvarende en niet-welvarende landen. Hoe komt het dat er tegenwoordig vermenging van deze ziektes optreedt?

Aanmelden

Woensdag 10 oktober 2018 ben je vanaf 12:30 uur van harte welkom op Hogeschool Inholland Den Haag. Meer informatie kun je vinden op eventpagina. Inschrijven kan door een e-mail naar iris.wies@inholland.nl te sturen met voor- en achternaam, bedrijf en functie.

Dutch Agri Food Week #DAFW18
Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en wat eten we in 2050? Tijdens de Dutch Agri Food Week krijgen bedrijven, organisaties, overheden en kennisinstellingen de kans om mee te doen met hun eigen evenement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *