Talentontwikkeling

Studenten Inholland helpen bij lanceren amberbier

De Food Commerce & Technology studenten van Inholland zijn alweer een paar weken druk bezig met hun praktijktopdrachten. Van recepten ontwikkelen met meelwormen tot het maken van gepersonaliseerde voedingsschema’s op basis van DNA. Je kunt het zo gek niet bedenken of de studenten van Inholland onderzoeken het.

studenten Inholland
Beste Maten Brouwerij

Studenten Julia, Lianne, Sophie en Thirza onderzoeken voor Beste Maten Brouwerij wat de beste manier is om amberbier op de markt te brengen. “We vinden het leuk dat we in de opdracht erg vrij worden gelaten. Dit zorgt ervoor dat we de opdracht naar eigen wens kunnen invullen”, zegt student Thirza. De studenten onderzoeken de sensorische en microbiële houdbaarheid van het bier, aan welke wettelijke eisen het etiket moet voldoen en wat de economische haalbaarheid van het bier is. “Aan het begin vonden we het lastig om grenzen aan te geven, omdat onze opdrachtgever erg enthousiast is en veel wil testen. We hebben nu goede afspraken gemaakt over welke onderdelen we wel en niet gaan uitvoeren”, aldus Thirza. Volgens de studenten wordt de opdracht steeds duidelijker. “We voeren gesprekken met onze opdrachtgever en stellen veel vragen. Het gaat tot nu toe heel goed”, voegt Thirza toe.

Julia, Lianne, Sophie en Thirza zullen het eindresultaat van hun onderzoek presenteren tijdens het FICA Summer Event dat gepland staat op dinsdag 19 juni 2018 in Amsterdam.

Beste Maten Brouwerij

Beste Maten Brouwerij is een (nu nog) hobbymatige brouwerij met grote ambities. De brouwerij bestaat uit de maten: Fabian Boot, Vincent Heemskerk en Maarten Bosch. Samen brouwen de vrienden al langere tijd bier. Beste Maten Brouwerij wil (als alles goed gaat) deze zomer zijn eerste amberbier lanceren. Deze biertjes danken hun naam aan hun amberkleur; oranjeroodkleurig. De brouwerij heeft zelf al een aantal stappen ondernomen, maar wil de zaken die nog niet onderzocht zijn laten onderzoeken door de studenten van Inholland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *