DuurzaamheidOut-of-the-box innovatie

Start sensorisch onderzoek ‘Duurzame bloemkool’

Op de Amsterdam Green Campus komen onderzoekers, studenten, overheid en bedrijfsleven bij elkaar. ‘Duurzame bloemkool.’ Daarover gaat een van de projecten van de Amsterdam Green Campus. De vraag is of je strorijke stalmest op de akker kunt laten liggen voor een betere opbrengst van bloemkool. Normaal wordt de mest ondergewerkt. In de periode 2020-2023 worden er metingen gedaan aan de fysische, chemische en biologische bodemeigenschappen.

Naast het onderzoek naar bodemeigenschappen, wordt binnen het project ook gekeken naar het effect op de kwaliteit en smaak van de bloemkool. Studenten van Hogeschool Inholland zijn op dit moment bezig met dit onderzoek. Ze hebben verschillende inhoud stoffen van bloemkolen van de verschillende behandelingen (ondergewerkte mest, niet ondergewerkte mest en reguliere teelt) laten analyseren in het lab. Daarnaast hebben ze smaaktesten uitgevoerd bij een grote groep testpersonen (zie foto’s). De resultaten zullen samengevat worden in een artikel die aan het begin van 2022 zal worden gepubliceerd. 

Ook de tweede rapportage voor het project ‘Duurzame bloemkool’ is inmiddels opgeleverd. Deze zal binnenkort beschikbaar worden gesteld op de website van Amsterdam Green Campus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *