We Design Food is een food concept bureau waar het design de succesfactor bepaalt, voor elke onderneming waar goed en doordacht eten een meerwaarde heeft. Het design stopt niet bij conceptontwikkeling of het creëren van een nieuw product; het stroomt naadloos over in de uitvoering en het sturen op data en feedback. Eten, smaak en een culinaire beleving zijn fluïde, en hebben een strategie nodig om te excelleren. We Design Food is als een vis in het water in de retail en foodservice, en hun services beantwoorden de vraag van nu en morgen.
We Design Food kijkt dus naar wat er komen gaat en hoe het beter en verser kan. Ookwel food van de toekomst genoemd. Eén keer per jaar gaan ze een project aan dat ze aan het hart gaat, dit jaar is dat project PLINT Ondervoeding.
Wat maakt het dat We Design Food heeft gezegd; we nemen graag deel aan dit project?
Eigenaar van We Design Food Louis Meisen vertelt: “Het is belangrijk om een netwerk te hebben los van onze commerciële inslag. En daarbij onze visie om mee te denken over problematiek in de maatschappij. Het is een mooie combinatie van het bedrijfsleven, de hogescholen en de zorgtak.”
Wat is voor jullie de toegevoegde waarde van dit project?
“Mede door project PLINT Ondervoeding komen wij nu ook in een ander netwerk terecht. Het is goed om met alle betrokkenen voor een langere periode bij elkaar te zitten om in dit geval het probleem ‘ondervoeding’ aan te pakken.” We Design Food neemt deel aan dit proces voor de creativiteit, wat volgens Louis een leuke uitdaging is: “De ouderen worden ook steeds kritischer, hier moeten we goed op inspelen en creatief in zijn. We vinden het heel tof om ons daarmee bezig te houden.”

Hoe is het vanuit de bedrijfskant om met studenten samen te werken en hoe verloopt dat, zie je hier wat in?
“Het is leuk om met jongeren te werken en onze kennis te delen. Het is belangrijk voor de fases in het project dat je genoeg wetenschappelijke basis krijgt voor een beslissing. Het is nuttig om studenten te betrekken hierbij.” We Design Food werkt altijd al met stagiaires en heeft connecties met de hotelschool en verschillende hogescholen. In Louis zijn ogen kan het niet anders dan het zo breed mogelijk aanpakken; “Het is juist interessant om ook met andere studierichtingen kennis te maken.”
Wat voor resultaat hopen jullie uit project PLINT Ondervoeding te halen?
“We hopen echt in real life iets neer te zetten. Denk aan een box die we daadwerkelijk bij de ouderen afleveren. Ik denk altijd vanuit resultaat. Wat wij gaan bedenken, dus wat er in de box komt, gaan we dan ook samen opzetten en daadwerkelijk realiseren.” We Design Food vindt het belangrijk dat studenten zien wat een wetenschappelijke weg kan opleveren en probeert daar dan ook op te pushen om daadwerkelijk resultaat af te leveren. “Daarnaast is het belangrijk wat er straks na oplevering gebeurt bij de doelgroep. De zorgverlener die elke dag de ouderen moet voeden maar ook bij de ouderen zelf”.
Wat is er tot nu toe tot stand gekomen?
Tot nu hebben de studenten samen met partners We Design Food en Vers aan Tafel de hoofd- en deelvragen gedefinieerd en een enquête voorbereid. Het project is voor de studenten helder en de enquête zal uitgestuurd worden. “Met de respons op de vragen wordt het kwalitatieve deel afgerond. We kijken uit naar het verdere verloop van project PLINT Ondervoeding!”
Benieuwd naar de studenten en hun ervaring met de projecten? Neem dan een kijkje op Inholland.