EventsHBOMBO

Hogeschool Inholland, Wellantcollege, Clusius College en FICA organiseren het FICA Winter Event 2019 op 15 januari in Amsterdam

Hogeschool Inholland, Wellantcollege, Clusius College en FICA organiseren het FICA Winter Event 2019 op dinsdag 15 januari in Amsterdam. Op het FICA Winter Event presenteren de vierdejaarsstudenten Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland samen met de Food studenten van Wellantcollege en Clusius College de resultaten van hun food-vraagstukken. Daarnaast zijn Vera van Stokkom en Annet Bruil gastsprekers op het evenement. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. 

De afgelopen maanden hebben de studenten intensief gewerkt aan creatieve oplossingen voor actuele voedselvraagstukken. Van het conserveren van eetbare bloemen tot het verlengen van de houdbaarheid van hamburgers en het ontwikkelen van ondersteunende seniorenvoeding. De studenten hebben gewerkt aan zeven verschillende food-opdrachten. Zij presenteren hun bevindingen en daarnaast zullen zij de opdrachten verder toelichten op de informatiemarkt.

Gastspreker Vera van Stokkom – Groente-acceptatie
Vera van Stokkom is gastspreker op het FICA Winter Event 2019 en zal vertellen over groente-acceptatie. Wat maakt dat men groenten wel of niet lekker vindt? Is dat smaak? Textuur? Veel mensen eten onvoldoende groenten terwijl het een heel belangrijk onderdeel is van een gezond voedingspatroon. Vera is in december 2018 in Wageningen gepromoveerd op het proefschrift ‘Vegetable acceptance: a bittersweet story’. Het promotieonderzoek van Vera heeft o.a. geleid tot het inzicht dat groentes van zichzelf weinig smaak hebben en dat de waardering voor groenten toeneemt wanneer het bijvoorbeeld met suiker zoeter wordt gemaakt.

Gastspreker Annet Bruil – Design for impact
Sociaal ontwerper Annet Bruil ontwerpt voor positieve impact in de samenleving. Zij richt zich op gezondheid en welzijn met zorg voor elkaar. Op het FICA Winter Event zal zij haar visie delen en vertellen over haar praktijkervaring. De ontwerpen van Annet kunnen variëren van product, dienst, proces tot beleid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een app waarmee agressief gedrag van jongeren wordt verminderd of aan een dinerbord dat mensen helpt gebalanceerd te eten. Annet gelooft dat je als ontwerper de maatschappij en gedrag beïnvloed en dat je een morele plicht hebt om daar goed gebruik van te maken.

Praktische info en aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen met je voor- en achternaam, organisatie & functie (indien van toepassing) naar:iris.wies@inholland.nl.

Volledige programma

Datum: 15 januari 2019
Tijd: 12.15 uur – 17.05uur
Locatie: Hogeschool Inholland Amsterdam Boelelaan 1109, 1081 HV Amsterdam)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *