Docenten

Geef een boost aan je netwerk met onze docentstages!

Stage lopen! Elke student kent het wel, maar wist je dat docenten via FICA ook stage kunnen lopen? Judith, docent opleiding Food Commerce & Technology, liep 10 weken docentstage bij Pulp Vision en zou het iedereen aanraden: “Het is zinvol, een leuke uitdaging en goed voor je netwerk”

Judith is al 20 jaar docent onderzoeker en heeft een achtergrond in procestechnologie. Ze houdt zich bezig met het industrieel bereiden van voedingsmiddelen, waarbij het vooral gaat om standaardprocessen: warmteoverdracht, verhitten, koelen, drogen. Binnen deze sector heeft ze een hele hoop kennis, maar in de praktijk werkt het allemaal toch net even anders. Onder de paraplu van het project Pulp Vision werd gesproken over de docentstages en dat klonk voor Judith als muziek in de oren: “Als docent is het belangrijk om de sector goed te kennen en te weten welke issues er spelen. Het is toch anders als je er zelf een paar dagen rondloopt, omdat je dan kan zien wat een bedrijf echt belangrijk vindt”. Ze heeft binnen Pulp Vision meegewerkt aan de ingrediëntensector.

Door eerst in gesprek te gaan met het bedrijf en te kijken welke ideeën ze hadden koos ze er vervolgens voor om een eigen doelstelling te creëren en onderzoek te doen: “Ik heb me uiteindelijk met heel veel dingen bemoeit als het gaat om de dagelijkse gang van zaken. Docenten zijn vrij eigenwijze types dus die kunnen dat wel”. Normaliter zou het voor Judith even passen en meten zijn wat betreft het schema en de beschikbaarheid. “Ik geef les op Inholland Delft en Amsterdam, dat is soms best wat heen en weer gereis. Nu met het thuis onderwijs was het voor mij de perfecte kans om mijn stage te lopen en was dit goed te combineren met mijn schema.”

Het is super zinvol dat FICA docentstages mogelijk maakt.” Als docent is het belangrijk om de sector goed te kennen: “In plaats van dat ik als begeleider mijn studenten begeleid bij hun stages, voelde ik nu zelf de bedrijfscultuur, als je volle dagen meeloopt krijg je dat allemaal mee. Je hebt de theorieën, maar echt in de praktijk iets doen is toch net even anders.”

Vrijheid pakken binnen de regels waar het kan vindt Judith belangrijk. Het maakt haar enthousiast dat ze leuke dingen kan doen voor de opleiding en voor haarzelf. “Het geeft mijn netwerk een enorme boost en ik weet dat ik altijd iemand kan bellen als ik een vraag heb”.   

Judith heeft haar docentstage en onderzoek afgerond. Er lopen nog testseries maar ze heeft al een aantal concrete aanbevelingen kunnen doen. Op dit moment zijn er bij Pulp Vision studenten bezig met opdrachten dus ze zullen Judith vast en zeker nog een aantal keer zien verschijnen!

Nieuwsgierig geworden naar de docentstages en ook toe aan een netwerk boost? Lees hier wat FICA allemaal voor jou kan betekenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *