Vorige week dinsdag was het FICA Winter Event 2020. Er zijn nog veel mogelijkheden voor innovatie in de voedselindustrie, dat hebben de food studenten van Hogeschool Inholland, Clusius College en Wellantcollege wel laten zien. Genoeg inspiratie voor een ieder die verbonden is met de branche. Dit fotoverslag laat zien hoe de dag is verlopen. Kijk je mee?

1 Dagvoorzitter Mieke Schrijvers opent het FICA Winter Event 2020.
2 De Jonge Ondernemers van Hogeschool Inholland winnen het FICA-award met hun Mokumbucha. Het FICA-award wordt jaarlijks uitgereikt aan vernieuwende initiatieven. Later meer over de Mokumbucha.

3 Eric de Bruin trapt af met een lezing over het belang van eiwittransitie.

4 Ondertussen luistert de zaal aandachtig mee.

5 Tijd voor de onderzoeksresultaten van de studenten! Vijf projectgroepjes presenteerden hun resultaten.

6 Op de informatiemarkt stonden studenten klaar met hun posters om meer te vertellen over hun onderzoeksresultaten.

7 Onderzoekresultaat van één van de projectgroepen: duurzaam papier van uienpulp! Gemaakt van afgekeurde uien en gras.

8 De winnende Mokumbucha van de Jonge Ondernemers. Mokumbucha is gefermenteerde thee (ofwel kombucha). De oorsprong van deze unieke drank ligt in de Chinese regio Manchuria, maar Mokumbucha wordt natuurlijk geproduceerd in Amsterdam.

9 Ondertussen beoordeelt de jury de vijf projectgroepen.. welke studenten gaan er met de prijs vandoor?

10 Herman Peppelenbos sluit af met zijn lezing over groente en fruit.

11 De studenten die een uien-website ontwierpen gingen ervandoor met de ‘greatest challenge’ prijs.

12 De studenten die het uienpapier ontwikkelden wonnen de creativiteitsprijs!

13 Tijd voor de borrel. Het was een leerzame en inspirerende middag. Tot de volgende keer, cheers!