Events

Feest tijdens het FICA Winter Event 2021!

Alweer het derde online event voor FICA, na het Summer Event en de Dutch Food Week vierden we vorige week het Winter Event en het jubileum van FICA. Met 85 enthousiaste aanwezigen mogen we ook dit event een succes noemen!

We trapten af met de vraag: “Waar bent u het meest trots op na 5 jaar FICA?”. De woorden ‘Samenwerking’, ‘Innovatie’ en ‘Energie’ werden het meest genoemd en daar zijn we het helemaal mee eens!

De studenten van Inholland, Clusius College en Wellantcollege presenteerden hun onderzoeken voor hun opdrachtgevers Pulp Vision, Primus Wafer Paper, Dijklander Ziekenhuis en Donny Craves. Er kwamen prachtige ideeën uit! Van nieuwe concepten voor het eetbare papier van Primus Wafer Paper, nieuwe afzetmarkten voor de reststroomkoeken van Donny Craves, lekkere gezonde toetjes voor het Dijklander Ziekenhuis tot een nieuw proces voor Pulp Vision om de uienpulp bruikbaar te maken voor de bakkerij industrie. Wij zijn onder de indruk! Bekijk hier de poster presentaties.

Om de spanning erin te houden (want ja er werd een winnaar gekozen voor meest creatieve en innovatie presentatie door het publiek en voor de beste inhoud door de jury..) kondigen Hans Huibers de winnaars aan van de FICA award voor het meest duurzame foodproject. Willemijn, Zinzi, Marleen, Demi, Joeri, Cas en Kirsten van Saucijs Uniq wonnen deze prachtige titel. De studenten kregen de FICA Award digitaal uitgereikt, wat een prestatie! Saucijs Uniq lost een lokaal probleem op een duurzame manier op in een controversiële markt. Durf en creativiteit van deze groep werd beloond. Nieuwsgierig naar Saucijs Uniq? Lees hier meer over deze te gekke duurzame onderneming.

En toen was het zover.. de jury was na druk beraad uit hun keuze: Dijklander Ziekenhuis won met hun project voor de best inhoud! En als kers op de cake (Dijklander Ziekenhuis had geen betere titel voor hun project kunnen kiezen) vond het publiek dat zij ook de prijs voor meest creatieve en innovatie presentatie verdienden! Dubbel feest dus!

We kunnen wel stellen dat we weer een super inspirerend event hebben neergezet en kunnen nu al niet wachten tot de volgende! En houd FICA goed in de gaten, we vieren dit jaar namelijk ons 5 jarig jubileum en daar hebben we jou graag bij! Vier je met ons mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *