DuurzaamheidOut-of-the-box innovatie

Een saucijzenbroodje gemaakt van ganzenvlees, Saucijs Uniq wint FICA award 2021!

Een saucijzenbroodje van ganzenvlees, de studenten van Inholland Willemijn, Joerie, Kirsten, Marleen, Zinzi, Demi en Cas zijn wild van gans en richtten samen Saucijs Uniq op. Saucijs Uniq lost een lokaal probleem op een duurzame manier op in een controversiële markt.

Het was de baas van Raaskal, het stagebedrijf van een van de studenten, die een hobby had: jagen. En wel op de watervogels die door de man worden beschouwd als een plaag. Eén en één was twee toen de studenten de opdracht kregen een culinair product te ontwikkelen met een goed verhaal.

Willemijn vertelt: “Gans is lastig. Veel mensen vinden het zélfs een beetje spannend om te eten. Het is wild, dus kwamen we uit op de luxere borrelhap: een saucijzenbroodje. Dat ziet er toegankelijk uit.”

De studenten schakelde hulp in van kruiden- en specerijenfabrikant Verstegen, om de juiste smaak te vinden. Saucijs Uniq biedt drie verschillende variaties saucijzenbites uit: traditioneel, tijm en paddenstoel-sesam. 

Inmiddels is Saucijs Uniq een eigen bedrijf gestart -in samenwerking met Jong Ondernemen – met zelfbedachte en zelfontwikkelde producten onder het motto: “Wild van Gans”.

Durf en creativiteit van deze groep werd door FICA tijdens het FICA Winter Event 2021 beloond met de FICA award voor meest duurzame foodproject.

Sta jij ook al te watertanden? Bestel jouw saucijzenbites op de website en proef zelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *