HBOKennisuitwisseling

Dragon’s Den in Delft!

Op 7 oktober hebben de Food Commerce & Technology start-up studenten van Zeger Stinis hun eigen product gepitcht in Delft voor 4e jaars Business Studies studenten van Erik Hendriks en 1e jaars Communicatie studenten van David van Bennekom. Aan de studenten de taak om een unieke dienst op de markt te zetten, een echte uitdaging!

De studenten geven elkaar feedback tijdens de pitches

Studenten Aylin Özdemir en Laura Rootjes van de opleiding Communicatie namen deel aan de Dragon’s Den; Een extra verdiepende opdracht tijdens de studie. Aylin vertelt: “Er waren zes groepjes aanwezig die pitches hadden voorbereid voor hun zelfbedachte product. Vervolgens gaven wij en een aantal andere studenten feedback en konden we op een blaadje aangeven wat we er van vonden, of we tips hadden en hoeveel we in elk product zouden investeren als we €5.000 te verdelen hadden.” De andere studenten kwamen van de opleiding Business Studies en focusten zich vooral op het business plan van de producten. De Communicatie studenten keken met een kritische blik naar de kwaliteit van de pitch. Aylin en Laura hopen in de toekomst vaker mee te kunnen doen aan soort gelijke activiteiten.

Student Giovanni van Dam laat weten enkel positieve ervaringen mee te hebben gekregen deze middag. “Er was een enorme diversiteit aan studenten die met elkaar samen werkte aan een tal van verschillende producten.” Er werd veel rekening gehouden met trends in de consumer market; Gezond en Vega eten. Veel producten maken gebruik van story telling, iets wat een must is in de huidige marketing-markt. Andere groepen probeerde juist de markt en het product van bestaande producenten te tweaken zodat het een nieuwe markt kon aanbreken. “Als potentiële investeerder zou ik zelfs met een aantal groepen in contact willen komen, dat laat de mate van professionaliteit zien van de groepen.”

Het is mooi om te zien hoe de studenten van verschillende studierichtingen met elkaar op deze manier samenwerken en elkaar versterken. Al met al een leerzame ervaring voor de studenten! Wie weet zien we één van de producten in de toekomst wel verschijnen op de markt..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *