Docenten

“De docentstage zorgde voor een échte energieboost!”

Elke student kent het wel, maar wist je dat docenten via FICA ook stage kunnen lopen? Jenny Abbenbroek, docent bij de opleiding Food Commerce & Technology, was een van de eerste docenten die een docentstage mocht lopen vanuit FICA. Dit was voor zowel Jenny als Freshmonkeys, het bedrijf waar ze stage liep, een nieuw concept. Na deze tien weken stage wist Jenny gelijk te benoemen wat de stage haar had meegegeven: Energie! We vroegen Jenny en Jasper (stagebegeleider bij Freshmonkeys) hoe zij het concept hebben ervaren.

Waarom heb je gekozen voor een docentstage? 

“Ik begeleid op dit moment veel studenten bij het afstuderen en verschillende projecten. Ik haal hier veel energie uit en als ik al die leuke opdrachten voorbij zie komen denk ik vaak; ik zou zelf ook nog wel eens zo’n stage willen lopen. Op dit moment is de online communicatie heel erg in beweging en dat is iets waar ik nog veel van kan leren. Op strategisch niveau kan ik studenten goed helpen, maar als het aankomt op nieuwe strategieën zou ik daar nog in kunnen groeien zodat ik studenten ook pragmatisch kan helpen.”

Jasper (stagebegeleider), wat vind je ervan dat FICA de docentstages mogelijk maakt? 

“Ik vind het heel goed dat FICA dit mogelijk maakt en vooral bijzonder dat NMK-Esbaco dit als eerste bedrijf mocht vervullen. Het is belangrijk dat docenten betrokken zijn bij het bedrijfsleven door mee te draaien, want alleen op deze manier kun je de verbinding gaan leggen en elkaar beter begrijpen. De kracht is juist dat je snapt hoe je elkaar kunt versterken. Daarnaast geeft het ook een hele andere toegevoegde waarde dan een studentstage, omdat dat een heel ander concept is.”

Jenny, hoe pas je de docentstage nu toe in de praktijk?

“Ik denk dat ik me veel beter kan verplaatsen in de student. Wat ik vooral wilde leren tijdens de stage is om specifiek dingen te leren op het gebied van online communicatie. Ik heb geleerd om te werken met nieuwe tools en ik zou studenten willen helpen om met zo’n tool aan de slag te kunnen gaan. De online wereld gaat als een sneltrein en het is zo specifiek dat ik nog lang niet alles heb geleerd, maar ik weet wel dat ik studenten nu beter kan begeleiden hierin.”

Hoe zie jij dit Jasper? 

We zien heel erg een opkomst in online marketing en voor ons team was Jenny juist heel interessant omdat ze een achtergrond heeft als loyalty marketeer. Jenny kon tijdens haar docentstage duiken in de wereld van online marketing en interessante tools en cijfers doorspelen aan het team van Freshmonkeys.”

 Zou je een docentstage aan anderen aanraden Jenny?

Ik zou het zeker aan anderen aanraden. Het is heel interessant om aan zo’n project mee te werken en vooral leuk om dingen vanaf een andere kant te ondernemen. Het was heel goed te combineren met mijn vaste baan en het heeft voor een echte energieboost gezorgd!”

Jenny tijdens haar eindpresentatie bij Freshmonkeys.

Nieuwsgierig geworden naar de docentstages en ook toe aan een energieboost? Lees hier wat FICA allemaal voor jou kan betekenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *