HBOKennisuitwisselingMBO

Brain Picking sessie voor de Green Juniors

Met een geslaagde kick-off zijn de Green Juniors officieel van start gegaan. De studenten konden elkaar na lange tijd weer ontmoeten en op afstand met elkaar aan het project werken. Ze kregen de mogelijkheid om ideeën en kennis met elkaar uit te wisselen en de planning en taakverdeling voor blok 1 en 2 op creatieve wijze in te vullen. Al met al: een actieve middag met verrassende elementen.

De studenten konden tijdens de sessie de volgende aspecten met elkaar uitwerken: 

  • Verdieping van opdrachten
  • Kennis en ideeën uitwisselen t.b.v. project
  • Creativiteit en (nieuwe) oplossingen genereren 
  • Meerdere perspectieven ontdekken op jullie opdracht
  • Samenwerking in teams versterken
  • Planning en taakverdeling voor blok 1 en 2 invullen

#durftevragen & #testjeidee

Om de meest kansrijke input/ideeën vast te leggen en een goed beeld te krijgen van de andere groepen werden er kort interessante vragen gesteld: Waar kunnen jullie voor je opdracht iets mee? Waar wordt je opdrachtgever blij van? Waar staan jullie nu? Waar willen jullie naar toe? Aan welke oplossingen/methode denken jullie op dit moment? Welke hobbels/dillema’s/vragen spelen er of verwachten jullie tegen te komen?

Om vervolgens met post-its en flip-overs aan de slag te gaan en zo hun project op creatieve wijze te plannen en te structureren, ook wel; ‘Creatief Structureren’ om zo binnen no-time een goede planning neer te zetten!

Met een kort feedback moment tussen de teamleden werd de middag voldaan afgesloten. Alle projectgroepen hebben inmiddels met de opdrachtgever gesproken en kunnen aan de slag met de probleemstelling! 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de projectgroepen? Houd de blog en onze social mediakanalen in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *