EventsGezondheid

Bijwonen Max Masterclass over ouder worden, het brein en geluk

Max Masterclass geeft op maandag 1 juli drie interessante masterclasses waarvoor studenten, docenten en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn. Hieronder is te lezen welke onderwerpen aan bod komen.

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en hoogleraar veroudering Andrea Maier geven bij MAX drie masterclasses over ons meest tot de verbeelding sprekende orgaan: het brein! In elke uitzending van MAX Masterclass bespreekt de hoogleraar een ander onderwerp.

Ouder worden

Een pil waarmee je gezond 130 jaar kunt worden? Is dat haalbaar? Ja, volgens hoogleraar veroudering Andrea Maier is dat haalbaar in de toekomst. Wat kunnen we zelf doen om gezond oud te worden? Gepresenteerd door Andrea Maier in de eerste masterclass.

Criminele brein

Bestaat een crimineel brein? Waarom plegen sommige mensen zware geweldsmisdrijven en een ander niet? Waarom tonen misdadigers vaak geen berouw? In deze Max Masterclass duikt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in het brein van de crimineel.

Geluk

Geluk. Willen we dat allemaal niet? Vandaag gaan we in op verschillende aspecten die je wellicht associeert met geluk zoals verliefdheid, een lachkick hebben en genot ervaren, dat is allemaal terug te vinden in het brein. Wat zie je daarvan terug in de hersenen als je iets ervaart wat gelukkig maakt? Hersenwetenschapper Erik Scherder legt dat uit.

Interesse?

Heb jij interesse om een opname van het programma Max Masterclass bij te wonen? Je bent van harte welkom op maandag 1 juli in Studio 5 op Mediapark in Hilversum. Stuur een mail naar iris.borghardt@medialane.nl en laat ons weten bij welke opname je aanwezig wil zijn en met hoeveel personen je komt.

Opname 1 Masterclass gezond ouder worden gegeven door Andrea Maier

Aanwezig op 13:15 uur

Opname 2 Masterclass criminele brein gegeven door Erik Scherder

Aanwezig om 15:30

Opname 3 Masterclass geluk gegeven door Erik Scherder

Aanwezig om 19:30

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *