Out-of-the-box innovatie

Bezoek de virtuele stand van Food Council op de InnovatieExpo 2021!

Op 8 april 2021 is het zover: dan komt hét innovatienetwerk van Nederland samen op de InnovatieExpo 2021. De Food Council van co-founders Jeffrey Spangenberg & Arnold van der Valk heeft op de InnovatieExpo op 8 april een podium gekregen om de Food Fund MRA te presenteren. De Food Council is een non-profit organisatie gericht op regionale samenwerking met het doel te werken aan een duurzaam, gezond, transparant en rechtvaardig voedselsysteem in de metropoolregio (MRA). Een van de projecten om dat te realiseren is de ontwikkeling van een regionaal economisch platform, Food Fund MRA. Het fonds moet (social Impact) investeerders beter zicht bieden op de kansen in de regio. Van de andere kant zorgt het fonds voor beter toegankelijkheid, transparantie en zichtbaarheid voor regionale start ups of scale ups.

De Food Council voor de Metropoolregio Amsterdam, kortweg Food Council MRA, zet zich in voor duurzame en gezonde voeding en de beschikbaarheid ervan voor rijk en arm. Het biedt een ontmoetingsplek voor burgerinitiatieven, ondernemers en overheden. Deelnemende partijen slaan de handen ineen om gezamenlijk oplossingen voor het voedselvraagstuk te bedenken.

​Vanwege de complexiteit wordt het geheel van activiteiten rond voedsel aangeduid als een systeem. Het gaat om productie, consumptie, transport, verwerking, grondgebruik, milieu, water, gezondheid en nog veel meer. Als je aan één draadje in de kluwen trekt, komt er veel in beweging. Food Council MRA pleit voor een systeembenadering waarin samenhang tussen de elementen veel aandacht krijgt.

Ben je benieuwd welke innovaties Nederland in huis heeft op het gebied van energie, circulaire economie, verstedelijking en mobiliteit? En kijk je graag mee naar Food Fund MRA? Meld je dan hier aan voor de InnovatieExpo 2021.

Download hier de trailer van Food Fund 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *