Out-of-the-box innovatie

Afstuderen met impact: de weg naar een nieuw product

Inholland studenten Anna, Hugo en Hidde werken samen aan een bijzondere afstudeeropdracht. Tijdens het FICA Summer Event vertellen de studenten meer over het resultaat. En hieronder lichten ze alvast een tipje van de sluier op:

Een gezamenlijk doel met drie verschillende brillen

Waar komen twee studenten Business Studies en een student Food Commerce & Technology samen om te werken aan een gezamenlijke afstudeeropdracht? Bij het familiebedrijf NMK Esbaco natuurlijk! NMK Esbaco is een fabrikant die zich specialiseert in het produceren van bakkerijproducten. Zij bieden een breed scala aan van producten zoals marsepein, bakmixen, rolfondant en Date & Nuts. Het is een afstudeeropdracht met een gezamenlijk doel, namelijk het produceren van een product. Nee, niet alleen een product: een geheel nieuw concept! Een gezamenlijk doel met alle drie een andere bril op. Door deze samenwerking wordt er tegelijkertijd gewerkt aan:

  • Productontwikkeling
  • Marktonderzoek
  • Productpositionering
  • Food trends
  • Persoonlijke ontwikkeling

Vernieuwend, innovatief, verrassend en klantgericht

De eisen voor het concept? Die zijn er niet, nauwelijks dan. Het project sluit helemaal aan bij de visie van NMK Esbaco: vernieuwend, innovatief, verrassend en klantgericht werken. NMK Esbaco is vooral benieuwd naar waarom wij doen wat wij doen. Ze zijn geïnteresseerd in het creatieve proces van studenten. Daar leren wij van, maar het bedrijf zelf ook!

Bijzondere samenwerking

Onmogelijk? Zeker niet! Juist door deze samenwerking kunnen wij tot die perfecte samenhang komen. Samen met hulp van de verschillende afdelingen van NMK Esbaco komen wij tot ons eindresultaat. Dit is een samenwerking die volgens ons nog te weinig voorkomt in stages en opdrachten van hogescholen. In het bedrijfsleven komt alles samen en dat kun je maar beter gelijk leren tijdens je studie.

Benieuwd?

Benieuwd naar het eindresultaat? Kom dan vooral kijken bij het FICA Summer Event 2019 op 18 juni! Aanmelden kan door een e-mail te sturen met voor- en achternaam, organisatie & functie (indien van toepassing) naar:iris.wies@inholland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *