Out-of-the-box innovatieTalentontwikkeling

Aanmoedigingsprijs voor Bonborange

Het businesspanel van de Dutch Food Week KickStartShow heeft aan Bonborange de aanmoedigingsprijs toegekend. Een mooie prijs voor de foodhelden van deze start-up!

Lovende woorden van de jury (start minuut 1.01): “er is een propositie ontwikkeld van reststromen naar eindapplicaties, dat maakt het zo sympathiek. Er zijn twee producten ontwikkeld, poeder en gelei. En er zijn meer ideeën voor toepassingen uit die reststroom”. Het advies van de jury: richt je op de applicaties met de ervaring en creativiteit die je hebt. Jurylid Jan Klerken helpt het team te contacten met een bedrijf dat verder kan helpen met het logistieke deel van de reststroom sinaasappelen. 

Bekijk de pitches & uitreiking van de Dutch Food Week KickStartShow.
> Bonborange start minuut 54.00
Saucijs Unique, winnaar van de FICA Award 2021 hielden ook een pitch (start minuut 34.15), deze start-up is ook ontstaan vanuit FICA. Helaas vielen zij niet in de prijzen.  

Over Bonborange 

Bonborange maakt duurzame chocolade met reststromen van sinaasappelschillen. De start-up is ontstaan uit het project culinaire ontwikkeling tijdens het derde leerjaar Food Commerce and Technology bij Hogeschool Inholland. In het vierde leerjaar bij FICA en met behulp van het onderwijsprogramma Jong Ondernemen is het Bonborange als bedrijf groter gegroeid. Het team won eerder de Wij Inholland Award 2020.  Eerder maakten wij een Foodportret van Anique van Tol, één van de eigenaren. 

Om mee te kunnen doen aan de Dutch Food Week KickStartShow, moesten pitchers een studie volgen óf een studie hebben gevolgd (max. 3 jaar afgestudeerd) die is gerelateerd aan het groen onderwijs. De KickStartShow is een initiatief van GroenPact & Dutch Food Week .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *