EventsOut-of-the-box innovatieTalentontwikkeling

Aan toffe projecten geen gebrek tijdens het FICA Summer Event!

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en Groenten en Cressen: Het medicijn tegen COVID-19?. Een paar titels van de bedrijfsopdrachten die tweedejaars Food Commerce & Technology studenten van Hogeschool Inholland Amsterdam & Delft online presenteerden op dag 1 van het FICA Summer Event. Aan toffe projecten geen gebrek tijdens deze tweedaagse, het project van Weber Cooling “Vacuümkoeling voor twee fasen bakken” werd zelfs beloond met hun creativiteit!

We vroegen student Linde Naastepad naar haar ervaring : “Het bedrijfsproject was voor ons de eerste keer dat we tijdens deze opleiding in aanraking kwamen met het echte bedrijfsleven. We vonden het heel leuk om te zien hoe onze studie kan worden toepast in (in ons geval) de bakkerij-wereld. Daarnaast was het heel interessant om van de andere groepjes te zien op hoeveel verschillende werkvelden onze studie toepasbaar is. Tijdens het FICA event kwam dit nog eens extra naar voren!”


Voor Weber Cooling was het een eerste keer dat ze samen met Inholland een tweetal projecten hebben geformuleerd. Dit was best spannend volgens Hans Juursema, maar ook erg leuk: “Mooi om te zien dat twee groepen studenten zich zo weten vast te bijten in de nieuwe techniek die vacuüm koeling is. Toch zijn beide groepen in staat geweest om mooie producten (grotendeels zelfstandig) te bakken, te koelen middels vacuüm, en heldere conclusies te formuleren over de voordelen die deze techniek voor de bakkerij sector kan hebben. Respect voor de inzet van beide groepen, en super dat één van de groepen er ook nog met een prijs vandoor kon gaan! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar”.

Student Linde vertelt veel te hebben geleerd van hun eigen project maar ook van de andere projecten uit het tweede jaar. “Het was een enorme verrassing dat onze groep de prijs voor het creatiefste project heeft gewonnen, we hadden het niet verwacht maar we zijn er heel blij mee!”


Wil jij je als bedrijf ook aansluiten bij het FICA netwerk en met studenten aan de slag gaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *